Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).
X
počet produktů: 0
cena: 0,00 Kč
kontaktní formulář
chci zaslat dotaz
Odběr novinek

Přihlásit k odběru

možnosti plateb
Dozpara zdarma

     Výsledek obrázku pro symbol pošty

DOPRAVA
nad 1.500,- Kč

ZDARMA

Informace pro vás

příspěvek nový

nejprodávanější produkty

Recepty s açai

1. lanýže açai berry

požadují vaši pozornost a uznání, neboť bez ohledu na jejich malou velikost, je chuť velmi bohatá. Co potřebujeme k vytvoření pochoutky?

1/3 šálku acai prášku
1½  lžíce kokosového oleje
2 lžíce kakaového prášku
2 lžíce kakaových lupínků
2 lžíce palmového cukru
8 velkých nakládaných datlí
1 lžíce másla
mandle, mořská sůl 

Smíchejte všechny přísady v kuchyňském robotu (mimo kakaových lupínků) a míchejte až je těsto husté. Nabírejte vrchovatou lžičku a tvořte kuličky, které obalte v drcených lupíncích. Dejte do lednice na jednu hodinu (podávejte lanýže chlazené, jinak budou příliš měkké). Množství vyjde na cca 16 lanýžů.


2. čokoládové dortíky (muffinky) s açai šlehačkou

těsto:
200 g velmi kvalitní tmavé čokolády nebo čokolády na vaření -  nasekané najemno
3/4 hrnku hnědého cukru
2/3 hrnku zakysané smetany
2 lžičky vanilkového cukru
1 hrnek mandlí (mletých)
1/2 hrnku acai prášku
1/2 hrnku kakaového prášku
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky cayennského pepře (libovolně)
5 vajec

šlehačka:
1 šálek smetany
2 lžíce acai prášku
1 lžíce moučkového cukru

Troubu předehřejte na 350ºC. Za stáleho míchání rozehřejte čokoládu a hnědý cukr v kovové míse nad rendlíkem s horkou vodou. Zamíchejte kysanou smetanu a vanilkový cukr. Ve velké míse smíchejte rozemleté mandle, acai, kakao, sůl a cayenne. Přidejte rozpuštěnou čokoládou a zamíchejte. Přidejte vejce jedno po druhém a míchejte mezi jednotlivými vejci. Připravené těsto vkládejte lžící do vymaštěných formiček a pečte asi 22 minut - dokud nejsou na dotek pevné. Směs vychází na cca 12 muffinů. Pokud dáváte na muffinky šlehačku, musíte se ujistit, že jak šlehačka, tak těsto jsou již studené - a podáváme.


3. třešňové gelato açai berry

je velmi oblíbené jak smetanové tak ovocné. Musíte se ujistit, že použité datle jsou měkké. Jsou-li více vláknité, namočte je asi na 30 minut do vody a poklepte. Třešně bez přidaného cukru lze nalézt v prodejně zdravé výživy - pokud je neseženete, není problém použít třešně syrové. 

2 lžíce kešu oříšků
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce acai prášku 
2 lžíce jakon sirupu (nebo 1½ lžíce nektaru z agáve)
4 lžíce třešňového džusu - koncentrát
3-4 velké datle
¼ lžičky vanilkového extraktu, nebo ½ vanilky
2 šálky mražených černých třešní, plus více na ozdobu 

Namočte kešu oříšky do vody na 6 hodin nebo přes noc až do extrémně měkka. V silném mixéru nebo kuchyňském robotu vytvořte směs ze všech přísad - kromě zmražených třešní. Míchejte do hladka. Přidejte třešně a míchejte na pulse - ovoce je nahrubo nakrájeno, ne zcela se prolíná s hmotou. Dejte do mističek a asi na 4 hodiny do mrazničky - 4 porce.


4. pikantní energetické tyčinky açai berry

3 lžíce acai prášku
¾ šálku syrových mandlí
¾ šálku vypeckovaných datlí (asi 6 velkých)
2 lžíce rozinek
¼ šálku sušených meruněk
½ lžičky zázvoru - prášek
½ lžičky skořice
¼ lžičky vanilkového cukru
malá špetka soli (nepovinné)

Smíchejte všechny ingredience dohromady v kuchyňském robotu jen dokud se utvoří těsto (některé mandle mohou zůstat hrubě nasekané). Vytvořte z těsta tlustý obdélník, zabalte a vložte do mrazáku na 30 minut. Pak nakrájejte na 8-10 menších obdelníků.
Tyto zdravé energetické tyčinky je nejlepší skladovat v mrazničce. Můžete zkusit i dvojnásobnou dávku, aby jste měli vždy kousek po ruce.


5. muffinové vršky maqui berry

¾ šálku jahodovo/jablečné dřeně (bez přídavku cukru) - recept původně psán pro značku Musselmans
3 lžíce sušených sekaných třešní
3 bílky
1 lžíce prášku z maqui (nebo acai či borůvek)
2 lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky vanilkového cukru
¼ lžičky skořice
¾ šálku mouky (směs špaldové mouky a žitné)
¼ šálku nasekaných vlašských ořechů 

Troubu předehřejte na 375°C. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, maqui a skořici. V samostatné misce promíchejte jablečnou dřeň, bílky a vanilkový cukr. Smíchejte vše dohromady a přidejte ořechy a sušené třešně. Pečte na pergamenu, aby muffiny nepřilnuly asi 15 minut. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout. Uchovávejte v chladničce, aby muffiny vydržely co nejdéle. Připravované množství vychází na 9 porcí tohoto lahodného zázraku.


6. JAM açai či maqui berry

je chutí velmi podobný ostružinám, ale je mnohem výživnější a má mnohem menší obsah cukru. Jde o skvělý způsob, jak dostat blahodárné antioxidanty, esenciální mastné kyseliny a stopové prvky do diety. Pro silnější ovocnou chuť přimícháme před podáváním 1/4 šálku čerstvých jahod. Použití je velmi široké - na chleba, vdolky, na vrchní vrstvy dezertů, do jogurtu či samostatně. 

2 lžíce acai prášku (nebo maqui)
2 lžíce chia semen
½ šálku jablečné šťávy (nejlépe čerstvé)
2 lžíce javorového sirupu
1 lžíce citronové šťávy

Smíchejte chia semena s jablečnou šťávou v malé misce nebo sklenici. Nechte namočené 20-30 minut a několikrát promíchejte. Jakmile chia semínka začnou být želatinová, přidejte směs acai prášku (maqui), javorový sirup a citronovou šťávu. Pro dosažení nejlepších výsledků by měla být směs hotová 30 minut před podáváním. V lednici vydrží uzavřená 1-2 týdny.


7. fondán maqui berry

1 šálek maqui prášku
2 lžíce kakaového másla

Přísady smíchejte dohromady v kuchyňském robotu, až vznikne plně homogenní směs. Směs vyválejte na desce do obdelníku na výšku asi jednoho palce. Dejte do chladničky na minimálně 30 minut. Pak nakrájejte na malé čtverečky a dobrou chuť (vychází asi 12 čtverečků). Držte v chladu. Nejlepší je podávat tento dezert k vínu.


8. tini açai berry

smíchání acai s vodkou vytvoří neobyčejný zážitek

1 polévková lžíce acai prášku
4 cl vodky
4 cl citronové šťávy
2 lžičky agáve nektaru

V koktejlovém šejkru smíchejte citronovou šťávu, agáve a acai. Chvíli míchejte, pak nechte 10 minut odpočinout - vytvoří se tzv. pyré. Naplňte koktejl šejkru hrstkou ledu, zalijte vodkou a protřepejte. Pokud chcete, přidejte palmový cukr na okraj sklenice a podávejte. 


9. indigo granita maqui berry

pestrý, zdravý a osvěžující dezert

2 lžíce maqui prášku
1½ šálku mražených borůvek, částečně rozmražených
¼ šálku citronové šťávy
1 lžíce javorového sirupu
1 lžíce agáve nektaru
v případě potřeby sladší chuti můžete na dochucení přidat trochu stevie

Všechny ingredience zpracujte v kuchyňském robotu, až je směs hladká. Přendejte směs do misky a za občasného míchání ji mrazte - dokud není směs částečně zmrzlá (cca 4 hodiny). Podávejte s borůvkami ihned po vyndání. Pro plný estetický dojem